2 Kentte 'Daltonlar'a Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı

Kütahya'da gerçekleştirilen iki farklı silahlı yaralama olayının ardında liderliğini Barış Boyun'un yaptığı "Daltonlar" suç örgütünün bulunduğu ortaya çıktı. Kütahya ve İstanbul'da gerçekleştirilen "Redkit" adlı operasyonla çete üyelerine yönelik önemli bir adım atıldı. Operasyon sonucunda toplamda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Bolu'da iş adamını soyan çete lideri ele geçirildi! Bolu'da iş adamını soyan çete lideri ele geçirildi!

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 13 Mayıs'ta bir oto aksesuar dükkanında Mustafa A.'nın (38) darbedilip bacağından silahla vurulması ve 23 Ekim'de galerici İdris E.'nin (38) silahla yaralanması olaylarına ilişkin bir soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda suç örgütü "Daltonlar"ın bu saldırıların arkasındaki aktör olduğu tespit edildi.

Çetenin para karşılığında tetikçilik ve tahsilat yaptığı belirlenerek düzenlenen operasyon kapsamında, İstanbul ve Kütahya'da 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon "Redkit" adıyla, KOM, Asayiş ve İstihbarat şubelerinin ortaklaşa düzenlediği bir operasyon olarak gerçekleştirildi.

Aramalarda, 3 adet tabanca ve 292 bin lira değerinde 10 adet çek ele geçirildi. Ayrıca çete üyelerinin suçtan elde ettiği tahmin edilen 5 milyon lira değerindeki gayrimenkul ve araca da el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, "nitelikli yağma" suçlamasıyla emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.(Halk)

Editör: Haber Merkezi