İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki bedensel engelli Sibel Zengin, uzun bir süre boyunca bir tablet bilgisayar almak için para biriktirmişti. Sonunda, 2 Şubat 2024 tarihinde internet üzerinden 20 bin TL değerinde bir tablet siparişi verdi. Ancak 3 gün sonra kargosu gelen Zengin, içinde taş bulunan bir paketle karşılaştı.

İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı

Engelli olduğu için kargo bayisinden yardım alarak paketi eve getiren Zengin ve ailesi, büyük bir heyecanla paketi açtıklarında bekledikleri tabletin yerine bir taşla karşılaştı. Şok içinde kalan Zengin, hemen internet sitesini arayarak yaşadığı durumu bildirdi, ancak mağazadan aldığı yanıt hayal kırıklığı yarattı.

Yaşadığı bu sorunun çözümü için kargo şubesine başvuran Zengin, buradan da sonuç alamayınca Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Ancak hala karar bekleyen Zengin, yaşadığı hayal kırıklığını ve dolandırıcılığa uğramış olmanın üzüntüsünü dile getirdi. Dolandırıcılık vakalarının artmasıyla ilgili uyarılarda bulunan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilere dikkatli olmaları çağrısında bulundu ve benzer durumlarla karşılaşanların haklarını savunmalarını önerdi.

Kaynak: karar