Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin gelişimini izlemek, müfredatın işlenmesinde okullar arası bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla, 26-27 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek ülke geneli ortak sınavlarda öğrencilerin cevaplarını kendi cümleleriyle yazacakları "açık uçlu" ve "kısa cevaplı" sorular kullanılacağını duyurdu.

Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek talepli davada red kararı çıktı Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek talepli davada red kararı çıktı

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024'te yapılacak ikinci dönem birinci yazılılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bülbül, yeni uygulama ile ilgili olarak, "Ölçmede esas amacımız öğrencilere geri bildirim vermek ve sınıf genelinde eksik öğrenmeleri belirlemektir." dedi. Ayrıca, ortak sınavlarda kullanılacak soruların, öğrencilerin ilgili derslerdeki bilgi ve becerilerini ölçmek amacıyla hazırlandığını belirtti.

Yeni uygulamaya göre, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin ikinci dönem birinci yazılı sınavlarının MEB tarafından ortak olarak yapılacağı açıklandı. Ayrıca, sınav tarihleri ve değerlendirme süreci hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Kaynak: karar