Aydın, Kastamonu ve Balıkesir merkezli 12 ilde eş zamanlı yürütülen "Kafes-45" operasyonlarında; Aydın'da Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı, Kastamonu'da Ömer Çınar ve Balıkesir'de Salih Babayiğit liderliğindeki 3 organize suç örgütü dağıtıldı.



OPERASYONU BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

Eş zamanlı operasyona ilişkin detayları paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında örgüt liderlerinin de bulunduğu 63 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

"ÇETELERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Bakan Yerlikaya görevine şöyle devam etti; "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu bozanlara, organize suç örgütlerine ve çetelere hoşgörü göstermeyeceğiz. Her büyüklükteki organize suç örgütlerini yok edip adalet önüne çıkaracağız. . .\"

AYDIN: Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın, Nazilli Başsavcılığı koordinasyonunda 5 ay boyunca yürüttüğü izleme çalışması sonrasında; Ankara, İzmir ve Aydın merkezli Muğla'da düzenlenen operasyonlarda aralarında örgüt liderleri Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı'nın da bulunduğu 35 şüpheli, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan organize şekilde dolandırıcılık yapmakla suçlandı. Araç satış işlemlerinde vatandaşlarımıza zarar veren eylemler tespit edildi. MASAK ile koordineli olarak yapılan analizde, şüphelilerin banka hesaplarında toplam 46 milyon liranın dolaştığı ortaya çıktı.

KASTAMONU: Kastamonu Başsavcılığı koordinasyonunda; Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı'nın 4 ay süren takibinin ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak'ta düzenlenen operasyonlarda Organize Suç Örgütü üyelerinin kimlikleri belirlendi. Kastamonu merkezli;

İstanbul'da Emek ve Meslek Örgütleri: 1 Mayıs'ta Taksim'e Yürüyoruz İstanbul'da Emek ve Meslek Örgütleri: 1 Mayıs'ta Taksim'e Yürüyoruz
  • Sözde kuyumcu adı altında faaliyet gösteriyorlar
  • Kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve nakit paraya ihtiyaç duyan mağdurların farklı firmalara ait POS cihazlarını kullanarak, halk arasında "kredi kartı çevirme" olarak bilinen bir işlem yapmalarına olanak sağlıyor.
  • Paravan şirketler kurarak bankalardan POS cihazı alıyorlar ve
  • Suçta kullanılan POS cihazlarını suç örgütü elebaşı ile örgüt üyeleri arasında karşılıklı yükleme yaparak gönderdiği tespit edilen, aralarında suç örgütü elebaşı Ömer Çınar'ın da bulunduğu 21 şüpheli yakalandı.
  • MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak inceleme sonucunda 14 paravan şirketin banka hesaplarında 980 milyon TL işlem hacmi ve 105 milyon TL haksız kazanç elde edildiği belirlendi.


BALIKESİR: Balıkesir Jandarma İl Komutanlığı tarafından Balıkesir Başsavcılığı koordinasyonunda Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde yürütülen KOM faaliyetinin üç aylık takibi kapsamında MASAK ile birlikte gerçekleştirilen teknik ve fiziki izlemelerin ardından ;

  • Geçim sıkıntısı çeken insanlara boş senet imzalatarak yüksek faizle borç verdiler,
  • Vadesi geldiğinde borçlarını ödemek isteyen insanlar faiz oranlarını yükseltiyor, borçlarının ödenmesini engelliyor ve sistematik olarak daha fazla borçlanıyor.
  • Borçlarını ödeyemeyen insanlara tehdit ve şiddetle baskı yapıyorlar,
  • Mağdurların traktör ve arazilerini borçlarını ödemek için, şüpheli yakınlarının ise malları satması için düşük fiyata sattığı öğrenilen örgüt lideri Salih Babayiğit'in de aralarında bulunduğu 7 şüpheli yakalandı.
  • Çanakkale ve Balıkesir illerinde ikamet eden yaklaşık 37 vatandaşın örgütün mağduru olduğu ve 45 milyon TL haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

EVLERDEN NELER ÇIKTI?


Operasyonlar sonucu; 132 adet kredi kartı, 12 adet pos cihazı, 121 adet araç satış sözleşmesi, 2 Milyon 685 Bin TL tutarlı düzenlenmiş çek, senet ve dekont, Tabanca, Av tüfekleri, 14 adet açık çek ve çok miktarda Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve dokümana ele konuldu."

Kaynak: HABERLER.COM