Kayseri'de Anne ve Oğul Otobüs Kazası Geçirdi Kayseri'de Anne ve Oğul Otobüs Kazası Geçirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bedeli ödenen ilaçlar listesine 8'i yenilikçi kanser ilacı olmak üzere 47 ilaç daha ekledi. Bu güncelleme, "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yenilikçi kanser ilaçlarının yanı sıra, 21 alerji aşısı, 2 büyüme hormonu, 3 dirençli uyuz ilacı, 3 atopik dermatit ilacı, 2 diyabet ilacı ve 3 psikoleptik/antidepresan ilaç da listede yer aldı. Ayrıca, 12 kanser ilacının ödeme alanı genişletilerek yeni tedavi seçenekleri hastaların erişimine sunuldu. Bu ilaçlardan 10'unun yerli üretim olduğu belirtildi.

Yapılan değişiklikle, meme kanseri, mesane kanseri, prostat kanseri, akciğer kanseri, Dirençli Akut Myeloid Lösemi (AML), Kronik Lenfositik Lösemi (KLL), Multiple Myelom (MM) gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan yenilikçi ilaçlara erişimin sağlandığı vurgulandı.

Geçtiğimiz hafta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklama ile 79'u yerli üretim olmak üzere 81 ilacın daha SGK geri ödeme listesine alındığı duyurulmuştu. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yapılan düzenleme ile 79'u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM