Detaylar gelecek...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde gerçekleştirilen 'Kalkan-16' operasyonlarında Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik önemli sonuçlara ulaşıldığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında toplamda 19 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 173 düzensiz göçmenin yakalandığını belirtti.

Bakan Soylu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde; Muğla merkezli olarak İstanbul, İzmir, Mersin ve Gaziantep'te gerçekleştirilen operasyonlarda; 15 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanmıştır. Bu kişilerden 7'si tutuklanmış, 2'si hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır. Diğerlerinin ise yasal işlemleri devam etmektedir.

Alanya'da Trafikte Kavga: Öğrenci Servisinin Camları Demir Sopayla Kırıldı Alanya'da Trafikte Kavga: Öğrenci Servisinin Camları Demir Sopayla Kırıldı

Bunun yanı sıra, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde; 4 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanarak haklarında adli işlemler başlatılmıştır. Operasyonlar sonucunda, çok sayıda Türk Lirası ve dijital materyale el konulmuştur."

Kaynak: Karar