Türkiye'de yükselen maliyetlerin ardından Özel Halk Otobüsleri Birliği'nden yeni bir karar alındı.. Ankara'da, 65 yaş ve üzeri vatandaşların dahil olduğu ücretsiz toplu taşıma hizmetini sonlandırdı. Birlik tarafından alınan kararın şuan itibariyle yürürlüğe gireceği söylenirken, Mansur Yavaş olaya el attı.

MANSUR YAVAŞ'TAN MÜJDE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklaması üzerine, ücretsiz toplu taşıma hizmetinin devam edeceğini bildirdi. Özel Halk Otobüsleri Birliğince alınan karar üzerine paylaşım yaparak duyurdu.

Kanun ile sözleşmeye aykırı hareket edenlere seslendi. Kafasına göre hareket edenlerin, trafikten men edilerek, yasal işlem başlayacağı belirtildi. Açıklamasıyla birlikte halkın umutlarını yenileyen Mansur Yavaş, sevgili hemşerilerim diyerek konuşmaya devam etti.

Edanur Gezer soruşturmasında 4 kişi gözaltında Edanur Gezer soruşturmasında 4 kişi gözaltında

KARŞI ÇIKANLARI 153'E BİLDİRİN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, halka konuşma gerçekleştidi. Ankara halkına yaptığı açıklama ile beraber yükselen maliyetlerin olmasına rağmen toplu taşıma hizmetindenyararlananlar için, Belediye tarafından sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapıldığını söyledi.

EGO fiyatlarında yaşanan artış sonrasında, Eylül 2023 ayına olan zararının 3 milyar TL'ye ulaştığını belirtip, "Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır. Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize haber edilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi