Geçen yıl 10 Kasım'da başlayan ve 13 Kasım'da devam eden "Teğmenler olayı", Tuzla Piyade Okulu'nda bir teğmenin Atatürk fotoğrafını yakasına takmayı reddetmesi ve ardından diğer teğmenlerle yaşanan arbedeyle sosyal medyaya yansıdı.

Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili başlatılan soruşturmayı tamamladı ve 7 teğmenin ihracına karar verdiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, olaya karışan personelin Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile diğer mevzuat hükümleri gereğince "Silahlı Kuvvetlerden Ayırma" kararı alındığı belirtildi.

Ayrıca, olaya ilişkin adli süreçten elde edilecek belge ve bilgilere göre diğer süreçlerin işletileceği vurgulandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İstanbulluları CHP'nin Saraçhane'deki Eğitim Mitingi'ne Davet Etti CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İstanbulluları CHP'nin Saraçhane'deki Eğitim Mitingi'ne Davet Etti

Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin temel değerlerini sarsacak herhangi bir davranışa müsamaha gösterilmeyeceğini ve disipline aykırı hareket edenlerin en ufak bir şüpheye mahal verilmeksizin cezalandırılacağını ifade etti. (Sözcü)

Editör: DS Haber