İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 71 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen "Mercek-16" operasyonlarının 4 gün boyunca devam ettiğini açıkladı. Yapılan operasyonlar sonucunda, toplamda 661 ruhsatsız tabanca, 35 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 40 uzun namlulu tüfek ve 176 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere 912 silah ele geçirildiğini, 959 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili detayları paylaşırken, İstanbul'da 104 tabanca ve 5 av tüfeği ele geçirilirken, Manisa'da 100 tabanca ele geçirildiğini ve 2 silah kaçakçısının tutuklandığını, Adana'da 43 tabanca ve 8 av tüfeği ele geçirilirken, 39 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, İzmir'de 39 tabanca ve 6 av tüfeği ele geçirildiğini ve 47 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirtti. Gaziantep'te 20 tabanca ve 10 av tüfeği ele geçirilirken, 26 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, Erzurum'da ise 12 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildiğini ve 34 şüpheli hakkında işlem yapıldığını aktardı.

İçişleri Bakanı: 1 Mayıs'ta Yurt Genelinde 226 Kişi Gözaltına Alındı 28 Güvenlik Görevlisi Yaralandı İçişleri Bakanı: 1 Mayıs'ta Yurt Genelinde 226 Kişi Gözaltına Alındı 28 Güvenlik Görevlisi Yaralandı

Bakan Yerlikaya, operasyonların İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından birçok ilde düzenlendiğini belirterek, koordinasyonu sağlayan valileri, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve emniyet personelini tebrik etti ve milletin dua ve desteğiyle bu mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Kaynak: HABERLER.COM