Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

Yemenli Husiler, Filistin'i desteklediklerini iddia ederek Kızıldeniz'de İsrail'e bağlı gemilere saldırmaya devam ediyor.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), son günlerde Kızıldeniz'deki eylemleriyle gündeme gelen gruba yönelik saldırı düzenlendiğini duyurdu.

'ATEŞLENMEYE HAZIR 14 FÜZE RAMPASINI VURULDU'

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: "Kızıldeniz'de seyrüsefer özgürlüğünü korumaya ve ABD ile ortak deniz trafiğine yönelik saldırıları önlemeye yönelik devam eden çok uluslu çabalar kapsamında, 17 Ocak akşam saat 18.00 (EST) civarında CENTCOM güçleri ateş etmeye hazırdı.

Yemen'de İran yanlısı Husiler tarafından kontrol edilen bölgelerde." “14 füze rampasını vurdu.”

Açıklamada, bölgedeki ticaret gemileri ve ABD Donanması gemileri için ciddi tehdit oluşturan füzelerin vurulduğu belirtilerek, füzelerin her an fırlatılabileceği kaydedildi.

Açıklamada, saldırıların Husilerin Kızıldeniz, Bab el Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi'ndeki uluslararası ve ticari gemiciliğe yönelik "pervasız saldırılarını sürdürme yeteneğini" zayıflatacağı belirtildi.

'ULUSLARARASI DENİZCİLERİ TEHLİKEYE ATIYOR'

CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, "İran destekli Husi teröristlerinin eylemleri, uluslararası denizcileri tehlikeye atmaya ve güney Kızıldeniz ile komşu su yollarındaki ticari nakliye yollarını bozmaya devam ediyor" dedi.

Kurilla, "Masum denizcilerin hayatlarını korumak için gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz ve halkımızı her zaman koruyacağız" dedi.

ABD saldırıları, Husilerin Aden Körfezi'nde Amerikan gemisi "Ginco Picardie"ye "bir dizi uygun deniz füzesiyle doğrudan vurarak" saldırdıklarını duyurmasının ardından geldi.

Kaynak: karar