İran'ın önceki günkü saldırısının ardından Pakistan da İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

Saldırıların ardından bölgede gerilim hızla yükselirken, Çin'in Karaçi Başkonsolosu Yang Yundong, ülkesinin Pakistan ile İran arasındaki gerilimi azaltmada yapıcı bir rol oynamak istediğini söyledi.

Geo News televizyonuna konuşan Yang, Pakistan ve İran'ın bölgede ve İslam dünyasında iki önemli ülke olduğunu belirterek, Pekin yönetiminin İslamabad ile Tahran arasındaki farklılıkların müzakereler ve diğer barışçıl yollarla çözülebileceğini umduğunu vurguladı.


NE OLMUŞTU?


Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan eyaletindeki "terörist sığınaklarına" karşı yüksek düzeyde koordineli ve özel hedefli bir dizi askeri saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

İran'ın yarı resmi Tasnim haber ajansı 16 Ocak'ta, Jaishu'l Adl örgütünün Pakistan'daki kamplarına füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın 16 Ocak'ta sınır eyaleti Belucistan'ın Panjgur bölgesine hava saldırısı düzenlediğini, saldırıda 2 erkek çocuğunun öldüğünü, 3 kızın ise yaralandığını duyurdu.

Dün Pakistan, Tahran büyükelçisini geri çağırmaya karar verdi ve Tahran'a, şu anda İran'ı ziyaret eden İran'ın İslamabad büyükelçisinin bir süre geri dönmeyebileceğini bildirdi.

CEYŞU'L ADL ÖRGÜTÜ

Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp! Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp!


İran'da terör örgütü olarak kabul edilen "Ceyş el-Adl", "Sünni Beluc halkının haklarını savunduğunu" iddia ediyor ve ülkenin güneydoğusunda Pakistan sınırında. yer alan Sistan-Belucistan eyaletinde zaman zaman İran'a karşı silahlı eylemler düzenliyor.

Kaynak: karar