ABD ordusundan yapılan açıklamada, ABD Merkez Komuta güçlerinin Kızıldeniz'in güneyini hedef alan ve fırlatılmaya hazırlanan üç Husi gemisavar füzesine saldırdığı belirtildi.

Reuters haberine göre açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ABD güçleri, Yemen'de Husi kontrolündeki bölgelerdeki füzeleri tespit ederek bunların ABD kuvvetlerindeki ticaret gemileri ve ABD Donanması gemilerine yakın bir tehdit oluşturduğunu tespit ettikten sonra füzeleri kendi isteğiyle düşürdü, savunmayı yok ettiği söylendi."  

İran destekli Husilerin birkaç haftadır Kızıldeniz ve çevresindeki gemilere yönelik saldırıları, Asya ile Avrupa arasındaki ticareti yavaşlattı.

Yemen'in en kalabalık bölgesini kontrol eden Husiler, saldırılarının Gazze'de İsrail saldırısı altındaki Filistinlilerle dayanışma amaçlı olduğunu söylüyor.

BİR HAFTA İÇİNDE DÖRDÜNCÜ ABD SALDIRISI

ABD geçen haftadan bu yana Husilere saldırıyor ve bu hafta Husiler de "terörist" gruplar listesine eklendi.

Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı

ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü hava saldırılarının devam edeceğini söyledi ancak bunların Husi saldırılarını durduramayabileceğini kabul etti.

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, Cuma günkü saldırıların, ABD ordusunun geçtiğimiz hafta saldırı başlatmaya hazırlanan Husi füze rampalarına karşı gerçekleştirdiği dördüncü saldırı olduğunu söyledi.

ABD ordusuna göre, Husiler Perşembe gecesi bir ABD petrol tankerine iki gemisavar balistik füze ateşledi, geminin yakınındaki suya çarptı ancak herhangi bir yaralanma veya hasara yol açmadı.

Kaynak: karar