30 Kasım'da İstanbul'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde meydana gelen kazada, Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobil arkadan çarpmıştı. Bu olay Türkiye'de tartışmalara neden olmuştu.

Kazadan sonra hastaneye kaldırılan Yunus Emre Göçer yaşamını yitirirken, Muhammed Hasan Şeyh Mahmud kaçmış ve daha sonra yapılan yargılama sonucunda "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ceza 2 yıl 6 aya düşürülmüş, ayrıca adli para cezasına ve ehliyetine el konulmasına karar verilmişti.

Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi Trump'a Saldırı Salise Salise kaydedildi

Bu olayın Türkiye'de tartışıldığı günlerde, benzer bir olay ABD'de yaşandı. İsrail'in Miami Başkonsolosu'nun 19 yaşındaki oğlu Avraham Gil, ehliyetsiz araç kullanmak ve polise karşı koymak suçlamalarıyla gözaltına alındı.(Sözcü)

Olay, Florida'daki Sunny Isles Plajı'nda gerçekleşti. Ehliyeti olmamasına rağmen motosiklete binen Gil, polisin dur ihtarına uymayarak polise çarptı. Gil, polise şiddet uygulamak suçlamasıyla gözaltına alındı ve hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Gil'in avukatı, müvekkilinin diplomatik dokunulmazlığı olduğunu iddia etti, ancak ABD Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk görevlilerinin sınırlı bir dokunulmazlığa sahip olduğunu ve cezai kovuşturmaya karşı korunduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, NBC Miami'ye yaptıkları açıklamada, "Bakanlık bu olaydan haberdardır. İsrailli bir konsolosluk görevlisinin bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak söz konusu şahsın hukuki veya cezai dokunulmazlık hakkına sahip olmadığını teyit edebiliriz" dedi

Editör: DS Haber