Çin'de şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü: 19 ölü, 30 yaralı! Çin'de şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü: 19 ölü, 30 yaralı!

Bugün ABD'de ilk kez bir mahkum nitrojen gazıyla idam edilecek. 1988 yılında bir vaizin karısını öldürmek için tetikçi olarak tutulan Kenneth Eugene Smith, bugün nitrojen gazıyla idam edilecek.

İnfaz planlandığı gibi giderse Smith, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu şekilde idam edilen ilk kişi olacak.

Kenneth Eugene Smith


Death Row'dan Kenneth Eugene Smith ilk idamdan sağ kurtuldu ama kabuslar görüyor.

Soluduğu havayı saf nitrojenle değiştirmek için Smith'in yüzüne bir maske takılacak. Bu sizi hayatta kalmak için ihtiyacınız olan oksijenden mahrum bırakacaktır.

Bu yeni ve denenmemiş infaz yöntemi tartışmaları da beraberinde getirdi. Ölüm cezası uzmanları bu prosedürü "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

BM'DEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler (BM), nitrojen gazı infazlarıyla ilgili ciddi kaygıları olduğunu duyurdu. Tutukluyu denenmemiş bir yöntemle öldürmenin işkence anlamına geleceği iddia edildi.

Smith'in avukatları geçtiğimiz günlerde ABD Yüksek Mahkemesinden Alabama eyaletinin onu ikinci kez idam etmeye çalışıp çalışmayacağını değerlendirmesini istedi

Bu yöntemin Smith'i uzun süreli ve anayasaya aykırı derecede acı verici bir infazla karşı karşıya bırakabileceği iddia edildi.

Kaynak: karar