ABD'de Florida'nın eyaletindeki bir markette, beyaz ırk bir ABD’linin ırkçı nedenlerle yaptığı belirtilen saldırıda üç siyahi hayatını kaybetti.

SİYAHİLERE KARŞI NEFRET DOLUYDU

Florida'nın Jacksonville Semtinde siyahilerin yer aldığı bir mahallede bulunan  markete akşam saatleri maskeli beyaz bir Amerikalı silahla saldırdı. Jaksonville Şerifi T.K. Waters, basın toplantısında, yaptığı konuşmada  saldırının "ırkçı nedenlerle" olduğunu  belirterek, "Saldırganın, siyahilerden nefret ettiğini" söyledi.

Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı! Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı!

Olayda siyahi 2 adet kadın ve 1'de erkeğin hayatını kaybettiğini belirten Waters, 20'li yaşlarda olan saldırganın sosyal medya hesabında ırkçılıkla ilgili  paylaşımlar yaptığını ve saldırının hemen ardından kendini vurarak intihar ettiğini bildirdi.

Gun Violence Archive’ye göre ABD'de 2023'ten bu yana  469'dan fazla toplu silahlı saldırılar  yaşanırken, son saldırıyıda değerlendiren Florida Valisi ve başkan adayı Ron DeSantis saldırıları kınadı.

DeSantis, "Bunu yapanlar pislikten buldukları manifestoya dayanan saldırıyı, ırkçı niyetlerle yaptılar. Saldırgan olan şahıs, insanları ırklarına göre seçiyordu. Bu kabul edilebilir bir durum değil" dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi