Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında Gazze ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Washington'daki İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmelerde ele alınan konulardan birinin Gazze'ye deniz yoluyla yardım koridoru kurulması olduğunu belirten Singh, bu konuda geçici bir limanın kurulması çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Gazze'de ölü sayısı 34 bin 356'ya çıktı! Gazze'de ölü sayısı 34 bin 356'ya çıktı!

Singh, geçici limanın ve yardım koridorunun güvenliğinin sağlanmasında İsrail'in "bir tür rol oynayacağını" ifade ederek, ancak ayrıntıların halen insani yardım dağıtımı açısından değerlendirme sürecinden geçtiğini belirtti. ABD'nin bölgedeki ortakları ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yardımların dağıtılacağını vurgulayan Singh, şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.

Singh, 2 Mart'tan bu yana ABD'nin Gazze'ye 17 hava operasyonu düzenlediğini ve 8 tondan fazla "domuz eti içermeyen" gıda maddesi attığını açıkladı. Bu hava operasyonlarının Gazze'ye yapılan insani yardımların sadece bir parçası olduğunu belirten Singh, ABD'nin Gazze'ye yardım akışını artırmak için deniz koridoru dahil diğer seçenekler üzerinde çalıştığını ifade etti. Singh, dünkü hava operasyonunda arıza nedeniyle suya düşen paketlerin denize düşen insanlarla ilgili bir izdihamı tetiklediğini de ekledi.

Austin ile Gallant görüşmesinde İsrail'in Refah'a yapmayı planladığı geniş çaplı askeri operasyonların ele alınıp alınmadığı sorusuna Singh, Refah'a yönelik bir operasyonun "hata" olacağını tekrarlayarak yanıt verdi. Singh, her iki bakanın da görüşme sırasında sadece Refah değil, aynı zamanda İsrail'in Gazze'deki devam eden operasyonları hakkında da konuştuğunu belirtti.

Kaynak: HABERLER.COM