Milli tekvandocu Enbiya Taha Biçer altın madalyanın sahibi oldu Milli tekvandocu Enbiya Taha Biçer altın madalyanın sahibi oldu

Birinci İtalyan Futbol Ligi'nin (Serie A) 21. maç gününde, ev sahibi AC Milan'ın, Udinese'yi 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ilk yarısında AC Milan'ın 28 yaşındaki Fransız kalecisi Mike Maignan'a ırkçılık yapıldı. . ülke gündemine oturdu.


İtalyan basınına göre, Maignan'a ırkçı hakaretlerde bulunan 46 yaşındaki adamın kimliği, Udinese tribünlerinde diğer taraftarların sosyal medyada paylaştığı videolar sayesinde tespit edildi ve 5 yıl süreyle stadyumlardan men edildi.

Söz konusu taraftarın Fransız kaleciye yönelik "pis zenci" ve "Boo buu" gibi ırkçı tezahüratlar yaptığı kaydedildi.

Udinese kulübü, yaptığı açıklamada, söz konusu taraftarın ömür boyu Udinese stadına giremeyeceğini belirtiyor.

Irkçı tezahürat yapan diğer taraftarların tespiti için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI: YAPANLAR HESAP VERMELİ

Bu arada İtalya Ligi Serie A Başkanı Lorenzo Casini de bu olayla ilgili tutumlarının net olduğunu, her türlü ırkçılık ve ayrımcılığı açık ve güçlü bir şekilde kınadıklarını belirtti.

Ülkede Ekim 2022'de iktidara gelen Giorgia Meloni liderliğindeki sağcı koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, ırkçı tezahüratları "iğrenç" olarak nitelendirdi ve olayın sorumlularının tutuklanması gerektiğini söyledi. eylemlerinden sorumludur.

Meloni'nin aşırı sağcı Fratelli d'Italia (FdI) partisinden ve aynı zamanda Parlamento ile İlişkiler Bakanı Luca Ciriani, "Ülkesinde ırkçılık konusunda alarm vermeye gerek yok" dedi ve şunları söyledi: "Bu durumu genelleştirmemeliyiz. bazı insanların aptallığı." .

Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi'nden (M5S) milletvekili Antonio Caso şunları söyledi: "Artık futbol dünyasının bu konuyu hiç tereddüt etmeden ele alması gerekiyor. Stadyumlardaki ırkçılara karşı daha sert önlemler alınmalı” dedi.

İtalya Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda bugün yapılan oturumlarda Maignan'a destek özellikle sol muhalefet partileri tarafından dile getirildi.

NE OLMUŞTU?

Serie A'nın 21. sezonu Önceki hafta Udinese ile Milan arasında oynanan maçın 33. dakikasında ırkçı tezahüratlara maruz kalan Milan kalecisi Mike Maignan sahayı terk etti.

AC Milan oyuncuları da uzun süre tünelde bekleyerek Fransız kaleciye destek verdi.

Maignan ve takım arkadaşlarının 10 dakika sonra sahaya dönmesinin ardından maç kaldığı yerden devam etti ve konuk ekip Milan'dan 3-2 galip ayrıldı.

Maignan'ın maruz kaldığı ırkçılık nedeniyle Uluslararası Futbol Federasyonları Federasyonu (FIFA) Başkanı Gianni Infantino da olaya tepki gösterdi.

Kaynak: karar