Bakırköy Ataspor Kulübü sporcusu Deniz Kayadelen, müthiş bir başarıya imza attı. Daha önce birçok soğuk su şampiyonluğuna imza atan Kayadelen, bu kez Everest'in zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırmak için çıktığı yolculukta büyük bir başarı elde etti. 25 günlük zorlu bir yolculuğun ardından Everest'in 6400 metresine ulaşmayı başaran Kayadelen, burada -20 derece havada 3 derecelik suya girerek tam 5 dakika kaldı. Bu etkileyici başarısıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran Deniz Kayadelen, Türkiye ve Avrupa'yı temsil eden tek kişi olarak da dikkat çekti.

Galatasaray Kulübünün mali kongresi başladı Galatasaray Kulübünün mali kongresi başladı

Deniz Kayadelen, yaşadığı gururu "Bedenimin bittiği yerde kalbimle mücadele ettim. Bu etkinlikte Türkiye'yi ve Avrupa'yı temsil eden tek kişi olarak kulübüm Ataspor Kulübü'ne ve tüm Türkiye'ye sevgi ve selamlarımı iletiyorum" sözleriyle ifade etti.

Bakırköy Ataspor Kulübü Yöneticisi Tuğba Sezen ise Kayadelen'in denizlerden sonra dağları aşarak Türk Bayrağı'nı dünyanın tepesinde dalgalandırdığını belirterek, onunla ne kadar gurur duysalar az olduğunu dile getirdi.

Kaynak: DHA