Sirkeci-Kazlıçeşme demiryolu hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan açılış töreninde hattın 15 gün boyunca ücretsiz kullanılacağını duyurdu. 8 istasyonlu demiryolu sisteminin hizmete girmesiyle Sirkeci-Kazlıçeşme arası 20 dakikada yolculuk mümkün olacak.

"İSTANBUL ÇÖP ÇUKUR ÇAMURDAN KURTULMAK İÇİN BİZİ SEÇTİ"

Sirkeci-Kazlıçeşme demiryolu ağının açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "1994'te göreve geldiğimizde İstanbul neydi? Çöp, kuyu, çamur. Aslında? Kim iktidardaydı? CHP'nin şimdiki büyükleri. Peki İstanbul neden bize devredildi? Bütün bu pisliklerden kurtulmak için" dedi.

Erdoğan'ın açılış törenindeki konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bugün hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz kapsamında 7,3 kilometre yaya yolu, 7,3 kilometre bisiklet yolu, 122 bin 550 metrekare meydan ve dinlenme alanı, 6 bin metrekare kapalı sosyal ve kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, 14 yaya geçitleri ve 13 yol. Bir kavşak var. Projemizle sadece demiryolunu yapmakla kalmadık, çevrede yaşayan insanların konforunu artıracak başka müdahaleler de yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Emlak Konut'tan Fikirtepe'de 11,5 milyar TL'lik konut! Emlak Konut'tan Fikirtepe'de 11,5 milyar TL'lik konut!

Atalarımızdan kalma eser olarak tescillenen eserleri, sanat tarihçileri, mimarlar ve arkeologların denetiminde ve yönetim kurulu kararları doğrultusunda restore ediyoruz.

Cerrahpaşa ve Samatya hastanelerine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla mevcut hatta yeni bir durak daha ekledik. Sirkeci-Kazlıçeşme demiryolu hattının önümüzdeki 30 yılda ekonomiye toplam katkısının 785 milyon euro olacağını tahmin ediyoruz. Yeni nesil ulaşım projelerimizin en güzel örneklerinden biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının ülkemize, şehrimize, ilçemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

"CHP ZİHNİYETİNİN HAKARET ETTİĞİ ECDAT"

Bugün yeni tasarımı ve yeni görünümüyle hizmete sunduğumuz bu seri gerçekten örnek alınacak bir geçmişe sahip. Hattın ilk bölümü 1871 yılında Yedikule-Küçükçekmece arasında resmen hizmete açıldı. Ancak Yedikule kalkış istasyonu şehrin iş merkezi olan Eminönü ilçesine uzaktır. Daha sonra hattı iş merkezi Sirkeci'ye kadar uzatmaları istendi. Ancak hattın güzergah boyunca Topkapı Sarayı'nın sahil kısmından ve sahil villalarından geçmesi nedeniyle şüpheler var. Durum Sultan Abdülaziz'e açıklanınca padişah tarihe geçecek şu sözleri dile getirdi; “Ben arkamdan iş çevirse bile memleketimde bir demiryolu hattının inşa edilmesini çok isterim” diyor. Atalarımız vatana, millete, devlete hizmet konusunda meseleye hep bu gözle bakmışlardır. CHP zihniyetiyle hakarete uğrayan, düşmanlık besleyen, fırsat buldukça düşmanlık göstermekten çekinmeyen ecdadımızın tutumu budur. Yeter ki bu yapılsın ve bu beni ilgilendirmiyor.

Bakın biz yarım asra yakın süredir siyaset yoluyla ülkemize hizmet etme mücadelesi veriyoruz. Bugüne kadar aziz milletimizin takdiriyle birçok görevi yerine getirdik. 30 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, ardından başbakan ve cumhurbaşkanı olarak üstlendiğimiz sorumluluğu taşımaya devam ediyoruz. Gençler bunu bilmiyor olabilir ama ebeveynler biliyor.

Hafızalarımızı tazeleyelim. 1994 yılında iktidara geldiğimizde İstanbul nasıldı hatırlıyor musunuz? Çöp, delik, çamur aslında. İktidarda kim vardı? CHP'nin şimdiki büyükleri. Peki İstanbul neden bize devredildi? Bütün bu çöplerden kurtulmak için.

Kaynak: HABERLER.COM