Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi'nin (BES-AR) Mart ayı araştırma sonuçlarını değerlendiren Gamze Akkuş İlgezdi, ülke genelinde artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını belirtti. İlgezdi, emeklilerin yaşadığı bunalımın içler acısı bir durumda olduğunu ifade etti. Açıklamalarında, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu ve yaşam standartlarını karşılamadığını dile getirdi.

Mart ayında açıklanan araştırma sonuçlarına göre, açlık sınırının ilk kez 20 bin TL sınırını aştığını ve yoksulluk sınırının da 57 bin TL'yi geçtiğini aktardı. Açlık sınırında %5.9, yoksulluk sınırında ise %11 oranında bir artış olduğunu belirtti. İlgezdi, asgari ücretin ise açlık sınırının altında olduğunu vurgulayarak, toplumun genel olarak büyük bir yoksulluk içine sürüklendiğini ifade etti. Ayrıca, her gün yapılan zamlarla toplumun ekonomik olarak zor durumda olduğunu dile getirdi.

AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı

Gıda fiyatlarının da artış gösterdiğini belirten İlgezdi, dengeli beslenme için yapılan harcamaların rekor seviyelere ulaştığını ifade etti. Et, balık ve yumurta gibi temel gıda ürünleri için aylık harcamaların arttığını söyledi.

İlgezdi'nin açıklamalarında dikkat çektiği bir diğer konu ise, kuru bakliyat, süt ürünleri, meyve ve sebzelerin fiyatlarındaki artış oldu. Bu ürünlerin tüketilmesinin giderek zorlaştığını belirtti ve Türkiye'de uzaya ulaşmanın, gıdaya ulaşmaktan daha kolay hale geldiğini dile getirdi.

Son olarak, dört mevsimin yaşandığı, verimli topraklara sahip bir ülke olmasına rağmen meyve ve sebze tüketmenin lüks hale geldiğini belirten İlgezdi, bu durumun ülkenin ekonomik ve sosyal yapısındaki dengesizlikleri gösterdiğini ifade etti.

Kaynak: HABERLER.COM