Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TRT Haber'in canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, milletvekilliği düşürülen ve Gezi Parkı davası tutuklusu olan Can Atalay'a ilişkin Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları arasındaki görüş farkına değindi.

Tunç, her iki yüksek mahkemenin de Anayasa'yı farklı şekillerde yorumladığını belirterek, bu durumun Anayasa'nın bireysel başvuru yoluyla ilgili bazı maddelerindeki sorunlara işaret ettiğini ifade etti.

Bakan Tunç, Anayasa'nın bireysel başvuruyla ilgili maddelerinin uygulamada bazı sorunlara neden olduğunu belirterek, Anayasa'nın görev dağılımını vurguladı. Kanun yolu incelemesi yaparak Yargıtay sürecinden geçmiş bir kesin hükmün bireysel başvuru yoluyla denetlenmesinin yetki karmaşasına neden olabileceğini dile getirdi.

Tunç, Yargıtay'ın kararlarının bağlayıcı olduğunu vurgularken, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın yüksek mahkemeler olduğunu ve yıpratılmamaları gerektiğini söyledi. Bakan Tunç, yetki karmaşasının ortadan kaldırılması gerektiğini ve bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin takdirine işaret etti.

Ayrıca, Adalet Bakanı Tunç, 8. Yargı Paketi'nin taslağının hazır olduğunu ve yerel seçimlerden önce yasalaşmasını umut ettiğini belirtti.

Pakette yargının etkinliğini arttırmaya yönelik düzenlemelerin yer aldığını ifade eden Tunç, temyiz ve itiraz sürelerine ilişkin tekliflerin de bulunduğunu söyledi. Temyiz ve itiraz sürelerinin yeknesak hale getirilmesini sağlayacaklarını belirten Bakan Tunç, bu konuda yeknesak bir uygulama getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.(BirGün)

Editör: DS Haber