Bursa'da, husumetlisi olduğu Ercan Demirkıran'ın akrabası Tolga Demirkıran'ı tabancayla yaralayan Emir Çullu hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye kararı verildi.

Olay, geçen yılın nisan ayında Osmangazi ilçesindeki Gökdere Hamamı'nın önünde meydana geldi. İddiaya göre Emir Çullu, arkadaşlarıyla gidecekleri hamamın önünde beklerken, husumetlisi olduğu Ercan Demirkıran’ın akrabaları ile karşılaştı.

Çullu, grubun içinde bulunan tanıdığı Tolga Demirkıran'a, "Ercan nerede biliyor musun?" diye sordu.

Olumsuz yanıt alan Çullu ile Tolga Demirkıran'ın arkadaşları arasındaki tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Çullu, ruhsatsız tabancasıyla Tolga Demirkıran'a 6 el ateş etti. Güvenlik kamerası tarafından görüntülenen kavgada bacağına mermi isabet eden Tolga Demirkıran yaralandı. İlk tedavisi olay yerinde yapılan yaralı, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Yaralama, ruhsatsız silah taşımak ve uyuşturucu ticareti yapmak gibi birçok suçtan kaydı bulunan Emir Çullu tutuklandı.

Savcılık soruşturması sonrası hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'ruhsatsız silah taşımak' suçlarından toplam 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Emir Çullu'nun yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya tutuklu sanık SEGBİS ile katılırken, tarafların avukatları ve yakınları da hazır bulundu.

Sanık, verdiği ifadesinde, aralarında çıkan tartışma sonrası kendisini tabanca ile yaralayan Emir Çullu'dan şikayetçi olan Tolga Demirkarın'ın katılmadığı duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Meteoroloji'den Uyarı! Şırnak hariç tüm illerde yağmur bekleniyor Meteoroloji'den Uyarı! Şırnak hariç tüm illerde yağmur bekleniyor

Olayın yaşandığı gece arkadaşlarıyla hamama gitmeyi planladığını belirten Çullu, "Ercan nerede?" diye sorduğu Tolga'ya olumsuz yanıt alınca aralarında tartışma çıktığını ve bu tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ifade etti.

Kendisini silah çıkarıp vuracakları düşüncesiyle korkutmak amacıyla ateş ettiğini savunan Çullu, "Amacım onu öldürmek değildi. İstesem öldürürdüm. Suç kayıtlarıma bakınca bunu anlarsınız" dedi.

Sanık avukatı Hakan Gündoğdu ise müvekkilinin olay günü daha önceden husumetli olduğu Demirkıran ailesi ile karşılaştığını belirterek, Çullu'nun kendini ve arkadaşlarını korumak amacıyla müştekiyi yaraladığını savundu.

Mahkeme heyeti, delillerin toplanması ve sanığın tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak, Emir Çullu'nun 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tahliyesine karar verdi.(Sözcü)

Editör: DS Haber