Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'rüşvet' operasyonu sonrasında yaptığı açıklamada, belediye başkanlarının itibarsızlaştırılamayacağını ve işlemlerinin kanuna uygun olduğunu vurguladı. Karalar, halkın kendisine verdiği görevi yerine getirmeye çalıştığını belirterek, "Bizim olduğumuz yerde, belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. İlçe belediyelerimiz dahil hiçbir belediyemizde kanuna aykırı bir durum yok. Biz, birilerine para kazandırma amacıyla buraya gelmedik. İşimizi, bize verilen yetkiler çerçevesinde kanuna uygun bir şekilde sürdürürüz" dedi.

Karalar, her işi detaylı bir şekilde incelediklerini ve şeffaf bir şekilde yönetimlerini sürdürdüklerini belirtti. "Müfettişler belediye binamızdan eksik olmaz. İsteyen ne evrak isterse eksiksiz bir şekilde verdik, vermeye devam edeceğiz. Çünkü bizim çekineceğimiz hiçbir işlem yok. 10 yıldır belediye başkanı olarak görev yapıyorum. Ne benim ne de ekibimin karıştığı en ufak bir olay olmamıştır" şeklinde konuştu.

Daltonlar suç örgütüne operasyon: 14 kişi yakalandı! Daltonlar suç örgütüne operasyon: 14 kişi yakalandı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da operasyonun ardından Adana'ya geldiğini ifade ederek, "Başkanımız Zeydan Karalar'ın liderliğinde buradan güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz. Bugün, burada demokrasi mücadelesi vereceğiz. Bedel ödemek gerekiyorsa, onu da ödemeye hazırız" dedi.

Gözaltına alınan 8 şüphelinin sağlık kontrolünden geçirildiği ve Emniyet Müdürlüğü'nde sorgularına başlandığı bilgisi de paylaşıldı.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi