Adana'da gerçekleştirilen ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu kapsamında, şüphelilerin reklam ilanlarından yaklaşık 58 milyon TL değerinde yolsuzluk gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Gazze'de ölü sayısı 34 bin 388'e ulaştı Gazze'de ölü sayısı 34 bin 388'e ulaştı

Başdanışman Mürüvet S.'nin ise ev kirasını reklam şirketlerine ödeterek vücudunun çeşitli yerlerine estetik ameliyat yaptırdığı öne sürüldü.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şafak vakti gerçekleştirdikleri operasyonla birlikte, aralarında başdanışman Mürüvet S.'nin de bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonun detayları soruşturma sürecinde ortaya çıkmaya devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 10 kişinin, reklam ilanları aracılığıyla 58 milyon TL değerinde yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı. Başdanışman Mürüvet S.'nin ise ev kirasını reklam şirketlerine ödettiği ve bu firmalardan 1 milyon TL para giriş-çıkışı olduğu iddia edildi.

Operasyon detaylarına göre, şüphelilerin reklam ihalelerinde şartnamelerin önceden belirlendiği, sahte faturalarla yolsuzluk yapıldığı ifade edildi. Başdanışman Mürüvet S.'nin ise estetik ameliyat masraflarını karşılamak adına reklam şirketlerine ev kirasını ödettiği ve vücudunun çeşitli yerlerine estetik operasyonlar yaptırdığı ileri sürüldü.

Ayrıca, şüphelilerin kişisel hesaplarına reklam firmaları tarafından para giriş-çıkışı olduğu belirtilerek, yolsuzluğun finansmanında bu kanalların kullanıldığına dair iddialar ortaya atıldı. Soruşturma süreci içerisinde operasyonun detayları ve şüphelilerin mahkemeye çıkarılacakları durum netleşmeye devam ediyor. (son dakika)

Editör: Haber Merkezi