Üsküdar'da dün yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı sitenin duvarı çöktü: 2 araç hasar gördü Üsküdar'da dün yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı sitenin duvarı çöktü: 2 araç hasar gördü

Giderlerse gitsinler diyenlere inat burada kalmaya devam edeceğiz

Adana da 1 Mayıs kutlamaları tüm hızıyla devam ediyor. Aralarında DİSK, KESK, Alevi Kültür Derneği, Eğitim-sen, Emekliler Dayanışma derneğinin de olduğu pek çok sendika ve dernek büyük bir coşkuyla haklarını aramak için miting alanına doğru yürüdü.

Edip Akbayram konseriyle devam edecek olan gösteriler halkın da yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çoğunlukla “Hak, Adalet, Eşitlik” konuları üzerinde yoğunlaşılırken yaklaşan seçime ilişkin de pek çok sendika fikir beyan etti.

Yasalara çok sık değinen Dernek ve sendikalar ülke gidişatından hiç memnun olmadıklarını özellikle de EYT Derneği Başkanının:”1999 yılından beri başlayan mücadelemizle yasa çıktı fakat yarımyamalak çıktı müracaat eden birçok arkadaşımız haklarını alamadılar biz gerekeni yapacağız Yaşasın 1 Mayıs” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Adana Tabipler odası da 1 Mayıs işçi Bayramı için yürüyüşe katıldı. Hekimlerle sağlık emekçilerinin sorunlarına değinen tabipler odası yetkilileri” Biz buralarda bu topraklarda mesleğimizi icra etmeye devam edeceğimizi, giderlerse gitsinler diyenlere inat burada kalmaya devam edeceğimizi haykırmak için buradayız” dedi.

Emekliler Dayanışma sendikası yetkilileri “iktidarı muhalefet; Muhalefeti de iktidar yapabilecek güçteyiz” diyerek halkın gücünü kullanması gerektiğini vurguladı. Miting alanında toplanan tüm sendika ve dernekler Edip Akbayram konseriyle beraber duygularını daha geniş çerçevede ifade etme fırsatı bulacak.

Haber: Sevda TİNİZ

Kamera: Cumali KIZGIN

Editör: Haber Merkezi