Adana'da Çöp Poşetinde Hayatını Kaybeden Bebek: Şoke Edici Olayın Detayları Ortaya Çıkıyor!

Adana'da çöp poşetinde ölü bulunan bir bebek! İddianameden ortaya çıkan bilgilere göre, 2 aylık kız bebeğin ölü bulunduğu olayla ilgili olarak anne Ayşegül Talay ve baba Suat Talay hakkında 25'er yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

Şırnak'ta Askeri Araç Kaza Geçirdi: 2 Asker Şehit 2 Asker Yaralı Şırnak'ta Askeri Araç Kaza Geçirdi: 2 Asker Şehit 2 Asker Yaralı

İddianamede, Adana Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından yapılan ölü muayene ve otopsi işlemi sonucunda bebeğin yorgana sarılı halde bulunduğu, ancak yorganın bebeğin dokusuna zarar verdiği belirtilmiştir. Anne Ayşegül Talay'ın aile hekimi F.D'nin ifadesine göre, bebeğin gelişim geriliği ve bakım yetersizliği tespit edilmiş ve durum İlçe Sağlık Müdürlüğüne bildirilmiştir. Ancak, bebeğin topuk kanının alınması için yapılan çağrılara rağmen anne bebeği getirmemiştir.

Ayşegül Talay'ın akıl sağlığıyla ilgili şüpheler üzerine cezai ehliyetinin tam olup olmadığının tespiti için gözlem altına alındığı ve raporda "sanığın suç tarihi itibarıyla akıl hastalığının bulunmadığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu" bilgisine yer verildiği belirtilmiştir.

Baba Suat Talay, bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini ancak nüfusa kayıt yaptırmadıklarını söylemiştir. Bebeğin muayenesi sonrasında doktorun zayıfladığını ve banyo yaptırılması gerektiğini söylediğini ifade etmiştir. Bebeği yıkadıktan sonra bebeği emzirmesi için eşine teslim ettiğini, ancak ertesi gün sabah bebeğin ölü bulunduğunu anlatmıştır.

İddianamede, sanıkların bebeği yıkadıktan sonra elektrikli sobanın yanına bıraktıkları ve burada uzun süre kaldığı, bebeğin öldüğünü anladıktan sonra hiçbir yere başvurmadıkları, bebeği poşet içine koydukları ve bakım yükümlülüklerini yerine getirmedikleri iddia edilerek, ihmali davranışla bebeğin ölümüne sebebiyet verdikleri belirtilmiştir.

İddianamede, sanıkların iştirak halinde "ihmali davranışla kasten öldürme" suçundan 20'şer yıldan 25'er yıla kadar hapis cezası talep edildiği ifade edilmektedir. Tutuklu sanıkların yargılanmasına Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.(Halk)

Editör: Haber Merkezi