Adana'nın Sarıçam ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde, 23 Ekim 2022'de tartıştığı eşi Müzeyyen Tekayak'ı (29) av tüfeğiyle vurarak öldüren Abdullah Tekayak (31), mahkemede 'iyi hal' indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın Detayları

Abdullah Tekayak ile eşi Müzeyyen Tekayak, Osmangazi Mahallesi 2057 Sokak Panoroma Evleri Sitesi'nde tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi sonucu Abdullah Tekayak, eşini tüfekle vurarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanan Tekayak, Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kadına ve eşe karşı kasten öldürme' suçundan yargılandı.

Sanığın Savunması

Cezaevinden yeni çıktığını belirten Tekayak, eşinin C.B. ve E.Ö. ile ilişkisi olduğunu iddia ederek, olay gününü şöyle anlattı:

"Eşimin cep telefonuna sürekli 'Merve orada mı?' diye mesajlar geliyordu. Eşimin ismi Müzeyyen'dir ama kendisine Merve diyorduk. Tartıştık, evden çıkıp gittim. Akşama doğru geldiğimde eşim evde değildi. Eşime ulaştım, sığınma evine gideceğini söyledi. Bir gün sonra sinirim geçti, eşimi aradım. Eşim de 'Kadın sığınma evindeyim, üzerime gelme' dedi. Ben de 'Allah işini gücünü rast getirsin' dedim ve telefonunu engelledim."

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Olay Anı

Eşinin kadın sığınma evinde kalmadığını, E.Ö.'nün evinde kaldığını öğrendiğini belirten Tekayak, eşinin yanına gittiğini ve birlikte eve döndüklerini ifade etti. Eşinin uyuşturucu madde kullandığını ve olayın nasıl geliştiğini anlattı:

"Eşimle oturma odasına geçtik. Eşime neden bu hale geldiğimizi sordum. Eşim bana çok sert tepki verdi ve mutfakta yüzüme tükürdü. Bebek yatağının üzerindeki tüfeği aldım. Uğradığım hakaretler nedeniyle kontrolümü kaybettim ve karanlıkta ateş ettim. Eşime bakarak ateş etmedim. Ateş ettikten sonra dışarı çıkıp 'Ambulans çağırın' diye bağırdım."

Mahkeme Süreci

Sanık avukatının son doğan çocuğun babasının müvekkili olmadığını iddia ederek istediği DNA testi sonucunda, Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından düzenlenen heyet raporunda H.M.'nin sanığın kızı olmadığı belirlendi.

Müzeyyen Tekayak'ın annesi Fatma Yelsali, damadından şikayetçi olup, "Sanık hem kendi hayatını hem de kızımın hayatını mahvetti" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Abdullah Tekayak'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak, cezanın tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek 'iyi hal' indirimi uyguladı ve cezayı 18 yıl hapis olarak belirledi

Kaynak: DHA