Adana, Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden biri olarak tanınıyor ve bu ünvanını sıcak havalarla sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ölçümlerine göre, hava sıcaklığı 36 derece olarak kaydedildi. Ancak, kent merkezindeki termometreler güneş altında 40 dereceyi göstererek, kavurucu sıcaklığı iyice hissettirdi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle Adana'nın sokakları neredeyse boşaldı. Dışarı çıkmak zorunda kalan insanlar, parklardaki gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştılar. Parklardaki banklarda dinlenen insanlar, sıcak havanın yarattığı yorgunluğu atmak için fırsat kolladılar. Bu gölgelik alanlar, şehirdeki en değerli noktalardan biri haline geldi ve insanlar için bir sığınak oldu. Sıcak hava dalgasının etkileri her geçen gün daha da belirginleşiyor.

Melek Baykal, 'İnci Taneleri'nin kadroya dahil oluyor Melek Baykal, 'İnci Taneleri'nin kadroya dahil oluyor

Sokak hayvanları da aşırı sıcaklardan etkilendi. Kaçmak isteyen hayvanlar, gölgeli bölgelere ve su birikintilerine sığındılar. Özellikle kediler ve köpekler, serinlemek için bu alanları tercih ettiler. Hayvanseverler, sokak hayvanlarının susuz kalmaması için çeşitli bölgelere su kapları bıraktılar ve sıcak hava dalgasının etkilerini en aza indirmeye çalıştılar.

Kaynak: KARAR