Hülya Şalk'ın kaleminden 'Denizin Büyülü Melodisi' yeniden okurla buluştu Hülya Şalk'ın kaleminden 'Denizin Büyülü Melodisi' yeniden okurla buluştu

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve "Nisan'da Adana'da" sloganıyla gerçekleştirilecek karnaval, 13-21 Nisan tarihleri arasında renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. "Türkiye Kültür Yolu Festivali"ne dahil edilmesiyle yerli ve yabancı turist sayısında artış beklenen etkinlik, 9 gün boyunca 200'den fazla kültürel, sanatsal ve sportif etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Karnaval, Merkez Park'ta 13 Nisan'da düzenlenecek konserlerle başlayacak ve birçok ünlü şarkıcıyı sevenleriyle buluşturacak. Kentin tamamına yayılacak sergi, söyleşi ve kültürel programlarla birlikte Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, çocukları da eğlenceli etkinliklerde bir araya getirecek.

Etkinliğin simgesi haline gelen ve renkli görüntülerle coşkuyu artıran "kostümlü kortej" ise 20 Nisan'da Atatürk Caddesi'ndeki geçişle katılımcıları selamlayacak.

Karnavalın fikir öncüsü ve Nisan'da Adana'da Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, karnavalın her yıl büyüyerek devam ettiğini ve uluslararası bir boyut kazandığını belirtti. Bozkurt, etkinliğin turizm açısından önemli bir ivme kazandığını ve yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladıklarını ifade etti.

Bozkurt, bu yılki karnavalın, "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında düzenlenecek olmasının tanıtıma büyük katkı sağladığını ve programın daha da zenginleştiğini vurguladı. Ayrıca karnavalın ekonomik büyüklüğünün yaklaşık 4,5 milyar liraya ulaşmasının beklendiğini ve ziyaretçi sayısında artış öngördüklerini belirtti.

Karnavalın, ziyaretçilere konserler, sergiler, turnuvalar, söyleşiler, tiyatro oyunları gibi çeşitli etkinlikler sunacağını dile getiren Bozkurt, Adana'nın portakal çiçeği kokusu ve sıcak atmosferiyle unutulmaz bir deneyim sunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: HABERLER.COM