İstanbul'da '1 Mayıs' Kutlamaları: Gözaltına Alınanlar Yarın Savcılığa Sevk Edilecek İstanbul'da '1 Mayıs' Kutlamaları: Gözaltına Alınanlar Yarın Savcılığa Sevk Edilecek

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Işılay Saygın'ın kabrini ziyaret etti


AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 89'uncu yılı münasebetiyle merhum Bakan Işılay Saygın'ın kabrini ziyaret etti.

İzmir AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 89'uncu yılı münasebetiyle merhum bakan Işılay Saygın'ın eski Buca mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.


Çankırı, yazılı açıklamasında Saygın'ın, hayatını hizmete adayan, Türkiye'nin ilk turizm bakanı ve ilk çevre bakanı olan önemli bir kadın siyasetçi olduğunu vurguladı.


Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kadınlara milletvekili seçilme hakkının tanınmasının ardından yapılan ilk seçimlerde 18 kadının milletvekili olduğunu hatırlatan Çankırı, şöyle konuştu:


"Türkiye Cumhuriyeti parlamentodaki kadın milletvekili oranıyla dünyada en fazla kadın siyasetçiye sahip ikinci ülkedir. Bugünün benim için de bir özelliği var. Başarılarla dolu bir hayat hikâyesinin merkezine kadını koyan bir ismin Atatürk sayesinde hayata dahil olabilmek benim için büyük bir gurur. Çünkü merhum Işılay Saygın Hanım, bir Türk kadınının siyasete ilk adımını atmasının en güzel örneğiydi.\"


Türkiye'nin şanlı tarihinin kadınların yazdığı destanlarla dolu olduğunu belirten Çankırı, bugün Türk kadınının her alanda olduğu gibi siyasetçi olarak da dünyada fedakarlıkları ve cesaretleriyle ün kazandığını söyledi.


Çankırı, kendisinin de "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk idari başkanı" unvanına sahip olduğunu anımsatarak, bu günün kendisi için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi