Hatay'da Yaşayan Vatandaşlara Maske Uyarısı Hatay'da Yaşayan Vatandaşlara Maske Uyarısı

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantı sonrasında gazetecilerin karşısına çıkan Sözcü Ömer Çelik'ten açıklama geldi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Teşkilatlara ilişkin olarak MKYK'mız genel başkanımız il ve ilçelerin atanmasına ilişkin yetki vermektedir. Bu yetki talebi görüşülmüş uygun görülmüştür. Seçim tarihinde nasıl işleyeceği nasıl gerçekleşeceği çalışmalar tamamlayıp, genel başkanımıza sunulacak ve ardından kamuouyuyla paylaşacaktır. Adaylar hangi tarihte başvuracak, hangi yöntemler olacak takvim çalışması bir kaç gün içinde sayın genel başkanımızla paylaşılacaktır. MKYK'nın verdiği yetkiyle seçim dönemimiz başlamış durumda.

Gazze'de gelinen noktada görüldü ki, Netanyahu'nun eylemleri savaş suçuna ve soykırıma kapsamının içine giren yaklaşımdır. Gazze kentini yoğun bir şekilde bombardıman altında tutuyorlar, Hamas'la mücadele içinde olduklarını söylerken kadınları, çocukları hedef alıp katliam siyasetini yürütüyorlar. Maalesef ki katledilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı on bine yükselmiştir. Bu acıyı, trajediyi rakamlarla anıyo olmak ayrı bir acı ancak ortaya konulan katliamın boyutlarını göstermesi bakımından kaybettiğimiz on binin yedi bini sivil, kadın ve çocuklardan oluştuğunu ifade etmek gerekir.

Direkt olarak sivillerin tedavi gördüğü 16 adet hastane, 32 adet sağlık ocağı ve 105 adet sağlık merkezi doğrudan İsrail ordusunun hedef aldığı, 40 bin konut tamamen yıkılmıştır. Bütün bunlar savaş suçu niteliğinde gelişmelerdir. Filistinli halka yönelik olarak Netanyahu hükümetinin ortaya koyduğu katliam siyaseti soykırımdan başka bir şeyle dile getirilemez hale gelmiştir. BM Genel Sekreteri bu yaşananları 'dehşet' duygusuyla ifade ediyor. Bütün bu ifadelerine rağmen BM hiçbir şekilde sürecin gidişatına müdahil değil. 121 farklı ülke İsrail'e ateşkes çağrısında bulundu. Bu tablo içerisinde BM İnsan Hakları Komiseri gidişattaki vahşeti görerek istifa etmiştir.

Tüm uluslararası toplumu Cumhurbaşkanımızın bu duruma destek vermeye davet ediyoruz. İnsan hakları ihlalleri karşısında yapılan suçluların gerekli cezayı alması için gerekli destek vermelidir. Netanyahu Tevrat'tan alıntılar yaparak kendi vahşetine dini duyguları alet etmeye çalışıyor. Kim ki yaptıkları katliamları meşrulaştırmak için Tevrat ve İncil'den referans getiriyorsa Tevrat ve İncil'e inananlara saygısızlık yapıyor ve Tevrat ve İncil'i hedef alıyor demektir. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi