Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesimine karşı direnişi devam ediyor. Direnişin 16’ncı günü olan bugün saat 14.00’te 'Akbelen Büyük Buluşması' düzenlenecek. Eyleme ülkenin dört bir yanından yaşam savunucuları da gelecek.

İkizköy Çevre Komitesi sosyal medya hesabından açıklama yaparak eyleme çağrıda bulundu. Açıklamada, “4 yıldır ısrarla koruduğumuz, savunduğumuz Akbelen Ormanı'ndan vazgeçmiyoruz. 24 Temmuz'da başlayan hukuksuz kesim faaliyetini durdurmak için defalarca girişimde bulunduk. Kolluk güçlerinin orantısız şiddetine maruz kaldık. Yine de vazgeçmedik. Nöbetimize de mücadelemize de devam ediyoruz. Bir kömür madeni için yaşadığımız haksız, hukuksuz, adaletsiz süreci kabul etmiyoruz. Tüm yurttaşları 6 Ağustos Pazar günü yanımızda görmek istiyoruz” denildi.

Özgür Özel Saraçhane'deki Polis Barikatı İçin Çin Seddi Benzetmesi Yaptı Özgür Özel Saraçhane'deki Polis Barikatı İçin Çin Seddi Benzetmesi Yaptı

'AKBELEN TÜM ÜLKENİN MESELESİDİR'

Direnişin öncü isimlerinden Necla Işık, BirGün’den Aycan Karadağ'a yaptığı açıklamada, “Doğamızı, yaşamımızı korumak için 4 yıldır mücadele gösteriyoruz. 24 Temmuz tarihinde ağaç kesimine başladılar. Bizler de ormanımızı korumak için direniyoruz. Burayı madene vermek her yeri madene vermek demektir. Evet, bu süreçte ağaçlarımızın bir bölümüne kıydılar. Daha fazla ağacımıza kıymamalarını istiyoruz. Geleceğimiz yok olmasın istiyoruz. Bugün de büyük bir buluşma gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Doğasına, yaşam alanına sahip çıkan herkesi bekliyoruz. Akbelen sadece bu bölgenin meselesi değil, tüm ülkenin meselesidir” diye konuştu.

'BU DİRENİŞ DAHA DA BÜYÜYECEK'

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyesi Haluk Özsoy ise “Akbelen’de ciddi bir ağaç kesimi oldu. Buna rağmen direniş sürüyor. Çünkü Akbelen bir yaşam alanı. Oradaki tek bir ağacı ve toprağı korumak zorundayız. Akbelen biterse çevresindeki köyler ciddi zarar görür. İlerleyen dönemde o köylerde kamulaştırmalar olur. Bu yüzden yaşam alanımıza sahip çıkıyoruz. Bu direniş daha da büyüyecek. Bugün de büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Herkesi buraya davet ediyoruz” dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi