Düzce'de Kasım 2022'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar alan Akçakoca Devlet Hastanesi, yıkım kararına karşın faaliyetine devam ediyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, bugün Akçakoca Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak binada sağlık hizmetlerinin durdurulması ve başka bir binaya tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Kuraklık ve ilaç kullanımı arıcılığı olumsuz etkiliyor Kuraklık ve ilaç kullanımı arıcılığı olumsuz etkiliyor

SES Düzce İl Başkanı Cemal Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi:

"6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Yaşamını yitiren insanların içerisinde çok sayıda sağlık ve sosyal hizmet emekçisi de bulunmaktadır. Ancak acı olan; depreme dayanıklı olmadığı bilimsel raporla kanıtlanan ve boşaltılması talep edilen İskenderun Devlet Hastanesi eski binasının boşaltılmaması nedeniyle depremde en fazla can kaybının yaşandığı kamu binası oldu. Aynı akıbetin Akçakoca Devlet Hastanesi’nde de yaşanmasını istemiyoruz."

Protestoya, hastane çalışanlarının yanı sıra çevre sakinleri de destek verdi. SES üyeleri, sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi ve deprem riskine karşı gerekli önlemlerin alınması çağrısını bir kez daha yineledi.(Sözcü)

Editör: DS Haber