Görev Başında Kalp Krizi Geçirerek Şehit Olan Polis Memuru Nazilli'de Son Yolculuğuna Uğurlandı Görev Başında Kalp Krizi Geçirerek Şehit Olan Polis Memuru Nazilli'de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gaziantep'in Antep ilçesinde 12 Nisan 2022 tarihinde arkadaşıyla scooter sürerken, ehliyetsiz sürücü Osman Sarı'nın aracıyla çarpması sonucu hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit'in davasının duruşması görüldü.

Duruşmada, kazanın asıl tanığı olan Şimal Toprak ve diğer tanıkların ifadelerine rağmen olay bilirkişi raporuna müştekilerin yolun ortasında oldukları şeklinde geçmişti.

Müşteki avukatları Ergin Sözen ve Ertuğ Pir, tanık Şimal Toprak'ın yeniden dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi kabul ederek duruşmayı 12 Şubat tarihine erteledi.

Ezgi Alya Yiğit'in ölümüne sebep olan sürücü Osman Sarı'nın, AKP'li Nizip ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Sarı'nın yeğeni olduğu ve Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı'nın oğlu olması, soruşturma ve yargı sürecinde siyasi baskı iddialarını artırmıştı.

Olay yerine ait kamera görüntülerine neden ulaşılamadığı ve bilirkişi raporunda Ezgi Alya Yiğit'in ağır kusurlu, Sarı'nın ise tali kusurlu olduğu belirtilmesi de dikkat çekmişti. Sarı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: birgün