Erdoğan" aynı gemi"den patronlara seslendi Erdoğan" aynı gemi"den patronlara seslendi

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirsizliğini korurken, siyaset kulislerini hareketlendiren bir gelişme yaşandı. Kulislerde dolaşan iddiaya göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a önemli bir teklifte bulundu.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde Cemil Tugay ile görüşerek, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığınızı uygun gördük. Sizi tek isim olarak Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) götüreceğiz. Burada onaylanırsanız Parti Meclisi'nde karar bağlayacağız." şeklinde konuştu.

Bu gelişme, İzmir'deki siyasi dengeleri değiştirebilecek nitelikte. Öte yandan, önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yaptığı sosyal medya paylaşımı da dikkat çekmişti. Soyer, paylaşımında, "İzmir üzerinden yürütülen polemiklerin asıl maksadı, Türkiye'de güçlü muhalefeti bölmek, zayıflatmaktır. Tabanda mümkün olan en güçlü işbirliklerini yaratmak ve tabanın sesine kulak vermek mecburiyetindeyiz. Toplumsal muhalefeti büyütmek için mücadeleye devam edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: son dakika