Mardin'de son günlerde yaşanan yoğun yağışlar, kayganlaşan yollar nedeniyle zincirleme trafik kazalarına yol açtı. Gece saatlerinde Mardin-Diyarbakır kara yolu Sultanköy mevkisinde, 34 LS 9401 ve 34 FKE 244 plakalı otomobiller ile 47 KU 234 plakalı cip arasında yaşanan çarpışma sonucu Semiha U. (64), Recep A. (27) ve Nurcan A. (23) yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Aynı gece Artuklu ilçesinde de, kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği 34 FYT 351 plakalı otomobil şarampole yuvarlandı.

Yaralanan sürücü, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Buna ek olarak, Artuklu ilçesi Vali Ozan Caddesi Artuklu Kaymakamlığı mevkisinde plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, hafif ticari araca arkadan çarptı.

Ayrıca ilçede eski alışveriş merkezi karşısında meydana gelen zincirleme kazada 6 otomobil ile hafif ticari araç birbirine girdi ve araçlarda hasar oluştu.

Midyat ilçesi Kırsal Yemişli Mahallesi'nde yaşanan bir kazada, kontrolden çıkan 34 PJ 0391 plakalı hafif ticari araç şarampole yuvarlandı ve 2 kişi yaralandı. Aynı bölgede, sürücüsünün ismi belirlenemeyen 06 FR 2447 plakalı otomobil de kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı ve sürücü yaralandı.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Son olarak, Savur ilçesi kırsal Şenocak Mahallesi'nde 47 DB 930 plakalı otomobil de kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı ve araçtaki 2 kişi yaralandı. Kızıltepe ilçesi kırsal Karakuyu Mahallesi'nde ise plakaları belirlenemeyen hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı ve Lokman E. (48) yaralandı.

Yaşanan tüm kazalarla ilgili soruşturmalar devam ediyor ve yetkililer, sürücülerin dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uygun hareket etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: birgün