Yargıtay Başkanlığı seçiminde Muhsin Şentürk adaylığından çekildi Yargıtay Başkanlığı seçiminde Muhsin Şentürk adaylığından çekildi

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağına dair tartışmalar devam ediyor.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Başak Demirtaş'ın olası adaylığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ensarioğlu, "Başak Demirtaş'ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır. Açık ara farkla AK Parti alır" şeklinde konuşarak Demirtaş'ın adaylığının AKP'nin lehine bir sonuç doğuracağını iddia etti.

Ensarioğlu, ayrıca Başak Demirtaş'ın asıl amacının belediye başkanı olmak olmadığını belirtti. Ona göre, Demirtaş'ın adaylığı ya CHP ile devam eden pazarlıklarda güç kazanmak için bir koz olarak kullanılmış ya da bağımsız bir siyasi parti gibi hareket etmek için bir taktik olarak düşünülmüş olabilir.

Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan en fazla oy alabilecek isim olduğunu savunan Ensarioğlu, onun adaylığının İmamoğlu'na yönelik tehdit oluşturduğunu düşünüyor. Bu durumda, CHP'nin İstanbul'un üç ilçesini vermemesi halinde İstanbul'un AK Parti'nin olacağını iddia ediyor. (BirGün)

Editör: DS Haber