Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Şanlıurfa mitinginde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, isim vermeden Yeniden Refah Partisi'ne göndermede bulunan Erdoğan, "Hiç kimsenin Cumhur İttifakı'na seçim kaybettirmek için şahsımızın gölgesinde dolaşmasına izin veremeyiz. Bizim gölgemizde yürüyüp bize çelme takmaya çalışanlar istismarda da sınır tanımıyorlar" dedi.

Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu

Mitingin sonunda ilginç anlar yaşandı. Erdoğan'ın anons ettiği AKP Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, seçmenler tarafından yuhalandı. Yurttaşların tepkisini bastırmak için apar topar müziğin sesi artırıldı. Bu anlar canlı yayına da yansıdı.

Yuhalanan Delioğlu, miting sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Teşekkürler Şanlıurfa! Yaptın yapacağını…" notunu düştü.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

  • "Alimleriyle, şairleriyle adeta kutup yıldızları yetiştiren, anını da sanını da canını da yüreğini ortaya koyarak kazanan Şanlıurfamız bugün yine bir başka güzel. Urfalılar, bir asır önce işgalci Fransızları bu mübarek topraklardan kovarak 'Şanlı' unvanını aldı."

  • "Meydanlarda ve medyada esip gürleyenlerin milletimize vadettikleri hiçbir şeyi yapmayacaklarını zaten biliyoruz. Asıl önemli olan, bunların milletin elinden hangi hakları alıp götürmeye niyetli olduklarıdır. Çünkü geçmişte hep öyle oldu."

  • "En son 2019 seçimlerinde bunu acı şekilde yaşadık. Bir sürü vaatte bulundular ama sonuçta hiçbirini yapmadılar. Hatta pek çok alanda şehirlerimizi çok daha gerilere götürdüler. Çünkü mesele verdiği sözü yerine getirmektir. Siyasette aslolan sözünün eri olabilmektir."

  • "Devir kavga veya çekişme değil, birlik olup zulme set çekme devridir. Tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Ayrışmayacağız, birbirimize asla düşmeyeceğiz. Biz eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz derken birileri gibi yalan yanlış ifadelerle siyaset cambazlığı peşinde koşmuyoruz."

  • "Şanlıurfa'ya son 21 yılda 330 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık.

Kaynak: Cumhuriyet