Bağımsız Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı ve Türkiye Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Genel Başkanı Sinan Oğan, yerel seçimler öncesinde Yozgat'ta İYİ Parti adayı Ferhat Yılmaz'a destek verdi.

Oğan, Yozgatlılara seslenerek, "Türk milliyetçilerinin sadece yüzde 5.2’si cumhurbaşkanlığı seçiminde bir araya geldi. Yüzde 95’lik iki tane bloğu kendine muhtaç etti. İkisi de gelip kapımızı çaldılar, bizim şartlarımızı kabul ettiler ve biz öyle destek verdik. Hatta yetmedi Ümit (Özdağ) Bey de öbür tarafa giderek, CHP tarafını destekledi ve oradaki HDP'nin devre dışına çıkmasına vesile olduk. Onun için Türk milliyetçileri bir araya geldiğinde çok şey oluyor" ifadelerini kullandı.

Oğan, İYİ Parti Yerköy Seçim İrtibat Bürosu'nda partililere hitaben yaptığı konuşmada ise, "Memleketime geleceğim dedim, başka bir yere hiçbir yere gitmedim. Benim iki tane memleketim var, birisi Iğdır, birisi Yozgat. Önce Iğdır'a gittim. Sonra da Yozgat'a, Yerköy'e geldim" diyerek destek mesajı verdi.

KESK 1 Mayıs güzergahını Saraçhane olarak değiştirdi KESK 1 Mayıs güzergahını Saraçhane olarak değiştirdi

Gelecek perspektifine yönelik olarak da Oğan, "2028 seçimleri için umutlu olduğunu belirterek, 'Türkiye son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şunu görmüştür ki; önümüzdeki 2028 seçimlerinde artık inşallah gün gelir Türk milletinin önünde Türk milliyetçileri çok önemli bir seçenek olacaktır. Türkiye, HDP'nin kıskacından artık çıkmıştır, Türkiye'yi önümüzdeki 10 yıllar boyunca Türk milliyetçileri yönetecektir' şeklinde konuştu."

Kaynak: Karar