İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli olarak planlanan ve 13 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Sibergöz-35" operasyonu sonucunda nitelikli dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan 48 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, bu şüpheliler, sahte web siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla tatil bölgelerinde villaları kiralayan 110 vatandaşı dolandırmıştır.

Özgür Özel'den ataması yapılmayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı Özgür Özel'den ataması yapılmayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı

Operasyon, Antalya'nın yanı sıra Adana, Balıkesir, Batman, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Güvenlik birimleri, şüphelilere ait çok sayıda dijital materyale el koymuş ve şüphelilerin banka hesaplarında 500 milyon lira civarında para hareketliliği tespit etmiştir.

Operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanmasından dolayı Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı ve jandarma ekiplerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, güvenlik birimlerinin bu başarısını övgüyle karşılamış ve "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların peşindeyiz. Onlara asla fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuşmuştur.

Kaynak: karar