Alman Merkez Bankası Bundesbank, Alman ekonomisinin zayıf dış talep ve üretimin yavaşladığını, geçen yıl enerji fiyatlarındaki şokun etkisi nedeniyle dördüncü çeyrekte artışın beklendiğini bildirdi.

Alman Bundesbank, Alman ekonomisinin zayıf dış talep ve üretimin yavaşladığını, geçen yıl enerji fiyatlarındaki şokun etkisi nedeniyle dördüncü çeyrekte artışın beklendiğini bildirdi.

Bundesbank tarafından yayınlanan Kasım ekonomik raporub yayımlandı.

Raporda, Alman ekonomik koşullarının zorlanmaya devam ettiği vurgulanırken, ekonominin daha önce yaşanan enerji fiyat şoku ve zayıf dış talepten olumsuz etkilenmeye devam ettiği belirtildi.

Bundesbank'ın raporunda "Artan finansman maliyetleri özel yatırımları ve dolayısıyla endüstriyel mallara ve özellikle inşaat hizmetlerine yönelik yurt içi talep sınırlamaya devam ediyor" ifadesine yer veriliyor.

Daha önce sanayiyi destekleyen otomobil gibi sektörlerde üretimin keskin bir düşüş yaşadığı kaydedildi.

Öte yandan Alman ekonomisinin üçüncü çeyrekteki zayıf satın alma gücü ve yüksek faiz oranları nedeniyle bir önceki çeyreğe göre %0,1 oranında küçüldü.

Alman ekonomisi son çeyrekte daralacak olsaydı, üst üste çeyrek ikide yaşanan çöküşün ardından teknik olarak resesyona girecekti.

11 Ekim'de hükümet, daha önce bu yıl için %0,4 olarak sağlanan büyüme tahminini eksi %0,4'e güncelledi.

Dolar ve euro güne artarak başladı Dolar ve euro güne artarak başladı

Küresel ekonomideki durgunluk nedeniyle. Uluslararası Para Fonu da Almanya için büyüme tahmininin eksi yüzde 0,3'ten eksi yüzde 0,5'e düştüğünü ve Almanya'nın bu yıl düşüş kaydının tek sanayileştiği ülke çöktüğünü belirtti. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi