BioNTech 315 milyon euro zarar etti BioNTech 315 milyon euro zarar etti

Almanya'da bağışçı sayısının artması ve gençlerin bu durumdan rahatsızlık duyması ülkede beklenen bir gelişme. Başbakan Olaf Scholz sosyal medya üzerinden bağışçıların değerine ilişkin açıklama yaptı.

SON ZAMANLARDA YÜZDE 70 ARTTI

Ortalama 7 euroya döner yiyebileceğiniz Almanya'da, bu rakam şehirden şehre değişmekle birlikte, son yıllarda döner fiyatının yüzde 70 oranında arttığı biliniyor. Bu artış özellikle gençler ve döner severler arasında tepkilere neden olmuş durumda.

'AMA ENFLASYON DÜŞÜYOR...'

NTV'nin Ecem Topçu haberine göre; Başbakan Scholz'un sosyal medya hesabından gençlerin bağışçıların değerine ilişkin sorularını yanıtlaması dikkat çekti. Bir gencin "Bay Scholz, döner ne zaman 3 euro olacak?" sorusuna yanıt veren Scholz, döner fiyatlarında bir üst sınır belirlenmeyeceğini ifade etti.

"Bu çok dikkat çekici bir soru. Gençlerden döner fiyatına bir üst sınır getirilmesi yönünde talepler geliyor. Ancak serbest pazar ekonomisinde yaşıyoruz ve fiyatlar, arz talebe göre belirleniyor. Döner üreticileri için maliyet fiyatları da var. Yani dönerin fiyatı için bir üst sınırlama getirilmeyecek. Ancak Almanya’da enflasyon son zamanlarda düşüyor ve daha da düşecek" dedi.

Scholz'un sözleri gençleri kızdırdı. Bazı gençler hükümetin donör fiyatlarına ilişkin mevcut politikasına itiraz ederek "eski Şansölye Merkel'in donör fiyatları üzerindeki kontrolünü" eleştirdi.

Kaynak: karar