Almanya’nın Bochum kentinde yaşayan Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik evinin önünden gözaltına alındı.

Cibelik’in eşi, polis saldırısı sonucu kolunun ezildiğini ve evlerinde 4 saat süren bir arama yapıldığını belirtti. İhsan Cibelik’in Bochum’dan Karsluhe kentine götürüleceği ve mahkemeye çıkarılacağı söylendi.

Grup Yorum, üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Marmaris ve Datça açıklarında 63 kaçak göçmen kurtarıldı Marmaris ve Datça açıklarında 63 kaçak göçmen kurtarıldı

"Ne Alman emperyalizmi ne de faşizm Grup Yorum’u teslim alamaz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik Fransa’daki doktor randevusundan dönerken gece saat 12 civarında evinin önünden sivil polisler tarafından işkenceyle gözaltına alındı.

Slogan seslerini duyan eşi, İhsan Cibelik’in kolunun ezildiğini zorla kelepçelendiğini ve evi 4 saat boyunca aradıklarını, ardından Karlsruhe şehrine götürüleceğini söylediklerini bildirdi.

Halkımız, İhsan Cibelik Grup Yorum’un tarihidir. Yaşamının neredeyse tamamını bu değerlere sahip çıkarak ve büyüterek yaşamıştır. Biz onu bağlamasıyla türküler söylerken yaşadığı mutluluğunu, coşkusunu biliriz. Vatanını ve halkını ne kadar sevdiğini biliriz, her an her yerde yaşamımızı güzelleştirmesiyle biliriz. Bugün onu sahiplenmeliyiz, ona verdiğimiz değeri göstermeliyiz.

Alman emperyalizmi ve işkenceci polislerine sesleniyoruz; Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik derhal serbest bırakılsın! Çeteler gibi gelip evlerimizi basmaktan vazgeçin. Bunu yaparak bizi kriminalize edemezsiniz. Üretiyoruz, dünyanın her yerinde konserler veriyoruz, her yerde kahrolsun emperyalizm diyoruz. Ne Alman eperyalizmi ne de faşizm Grup Yorum’u teslim alamaz.

 

Editör: Haber Merkezi