Küresel piyasalarda ons altın yükselişini durdurdu. Dolar kurundaki artış, jeopolitik risklerin giderek zayıflamış olması ve ons altına yoğun ilginin de azalmasıyla düşüş hız kazandı.

Ons altın haftaya 1977 dolardan başladı. Gün içerisinde en düşük 1967 dolar, en yüksekse 1978 dolar seviyelerini gördü. Şimdi ise 1968 dolardan işlem görüyor.

Gram altında bugüne 1808 liradan açılışını yaptı. Gün içerisinde en düşük 1799 lira, en yüksekse 1819 lirayı gördü. Şimdi ise 1802 liradan alıcı buluyor.

GÜVENLİ LİMANA TALEP GERİLEDİ

Küresel ekonomik sorunlar ve jeopolitik riskin yoğunlaştığı zamanlarda altın fiyatları hızlı bir şekilde yükseliş gösterse de daha sonrasında nefes alacak bir alan mutlaka oluşturuyor. Ons altında şuan görülen düşüşün de bu nedenlerle oluştuğu uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

Ekonomistlerden Faiz Yorumu: Yıl Sonu Enflasyon Hedefinin Tutturulması Çok Zor Ekonomistlerden Faiz Yorumu: Yıl Sonu Enflasyon Hedefinin Tutturulması Çok Zor

Fed Başkanı Jerome Powell 8 Kasım tarihinde saat 17:15'te (TSİ) yapacağı konuşmasında piyasalar tarafından merakla beklenmekte. Powell'ın konuşması esnasında kısa vadeli faiz oranlarının düzenlenmesi hakkında ve ABD doları üzerinde genellikle etkili oluyor.

ABD TAHVİLLERİNDEKİ FAİZ ARTABİLİR Mİ?

Fed Başkanı Powell'ın konuşmasının ardından ABD hazine tahvilleri faizlerinde artış görülmesi halinde altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşabileceği belirtiliyor. (hürriyet)

Editör: Haber Merkezi