Erzincan İliç maden faciasının ardından sızıntı yığını altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları heyelan riski nedeniyle durdurulurken, işçi aileleri karara Çöpler köyünden maden sahasına yürüyerek tepki gösterdi.

"Çalışmaları gösterin bize. Biz sizden bir şey istemiyoruz. Sadece kardeşimizi istiyoruz" dedikleri AFAD yetkilisinin "Canlarımız bu toprağın belirli noktalarında akış yönlerine doğru çeşitli alanlara savrulmuş" yanıtını duyan bazı işçi yakınları sinir krizi geçirdi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik'in işlettiği altın madeninde heyelan sonucu liç yığınının altında kalan 9 işçiden ikisi Kenan Öz ve Fahrettin Keklik'in yakınları, arama çalışmalarının kesintiye uğraması ve Çöpler köyünden yürüyerek kurtarma çalışmalarına tepki gösterdi.



AFAD YETKİLİSİNE TEPKİ GÖSTERDİLER

İşçi aileleri AFAD yetkilisine şunları söyledi: "Bize işi gösterin. Senden hiçbir şey istemiyoruz. Biz sadece kardeşimizi seviyoruz. “Geldiler ve burada ne yaptılar?” Ailelere güvenlik kameralarından görüntüler gösteren bir AFAD yetkilisi, "Bu toprakların bazı yerlerinde, akıntı yönünde canlarımız çeşitli alanlara savruldu." Bu sırada işçilerin bazı yakınları da rahatsızlandı.

TEL ÖRGÜLERE ELLERİYLE VURARAK İÇERİ GİRMEK İSTEDİLER


Yeraltına gömülen işçiler Kenan Öz ve Fahrettin Keklik'in yakınları, bugün saat 16.00'da maden girişine 500 metre uzaklıktaki Çöpler köyündeki güvenlik kapısına gitti. Aileler güvenlik kapısının girişinde "Açın, açacaksınız" diyerek çitlere vurarak içeri girmek istedi.

Jandarma eşliğinde karşılanan aileler, servis araçlarıyla AFAD'ın çalışmalarını yürüttüğü maden sahasının koordinasyon bölümüne götürüldü. Burada arama kurtarma çalışmalarını yürüten yetkiliye, kurtarma çalışmalarının durdurulması üzerine aileler tepki göstererek kendisini AFAD'ın Diyarbakır'daki birim müdürü olarak tanıttı.

Aileler AFAD yetkililerine şunları söyledi: “Çalışmaları gösterin bize. Biz sizden bir şey istemiyoruz. Sadece kardeşimizi istiyoruz. Siz geldiniz ne yaptınız burada dedi.

MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi



"ARACIN DIŞINDA OLDUĞUNU TAHMİN ETTİĞİMİZ İNSANLAR VAR"

Bir AFAD yetkilisi, işçilerin ailelerine, işe başladıkları ilk güne ait güvenlik kamerası görüntülerini göstererek AFAD'ın kurtarma çalışmalarını anlattı. AFAD yetkilisi, "Biz burada arama kurtarma ile ilgili koordinasyonu yapıyoruz. Toprak kayması meydana gelmiş, yollar dahil tamamı aşağıya inmiş. 11 milyon metreküp toprak aşağıya kaymış.

Canlarımız bu toprağın belirli noktalarında akış yönlerine doğru çeşitli alanlara savrulmuş. İlk günkü güvenlik kameralarının görüntülerine kadar her şey incelendi. Bazı noktalarda aracın dışında olduğunu tahmin ettiğimiz insanlar var. Çünkü sigara içmek için aşağı indiklerini söylüyorlar. Kendi arkadaşları söylüyor. Bu araç öbür tarafa düşmüş ama bu arkadaşımız hangi tarafa doğru sürüklenmiş bilmiyoruz."

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

AFAD yetkilisinin bu sözlerine yakınları tepki gösterdi. Bazı aile bireyleri görüntüleri izlerken sinir krizi geçirdi.

Kaynak: HABERLER.COM