Fed Başkanı Jerome Powell faizleri artırmada ve enflasyonu düşürmede yapmaları gereken daha çok iş olduğunu vurgularken, altın fiyatları da baskı gördü.

Spot piyasada altının onsu yeni işlem gününde 1.773 dolara kadar geriledi.

Spot altın, fiyat artışlarını frenlemek için yapılan agresif parasal sıkılaştırmayla değer kaybetmiş ve Kasım ayının başından bu yana bazı kayıplarını telafi etse de Mart ayında gördüğü zirvesinden hala yaklaşık yüzde 13 aşağıda işlem görüyor.

Fed politika yapıcıları, faizlerin 2024’te yüzde 4,1’e düşürülmeden önce 2023 daha önce belirlenen seviyelerin üstüne çıkarak yüzde 5,1 seviyesine ulaşacağını öngördüler. Bu durum altının faiz getiren alternatiflere karşı çekiciliğinin azalmasına neden oldu.

BIST 100 endeksi güne artarak başladı BIST 100 endeksi güne artarak başladı

Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "Kıymetli metaldeki kazançlar, esas olarak ABD merkez bankasının oran artışlarını gelecek yıl Şubat ayında tamamlayacağına dair umutlardan kaynaklandı. Son açıklamalar, böyle bir senaryonun olası görünmüyor bu nedenle yaşanan son kazançlar geri alınabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.bloomberght.com

Editör: Haber Merkezi