Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Ekim ayı ile beraber altın fiyatları tepetaklak düşüşler yaşarken yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Gram altının fiyatı ne kadar olacak?' sorularını yanıt aramaya başladı. İsviçre merkezli dev banka UBS, tarih vererek açıkladı. Altın fiyatları o tarihte rekora koşacak. Dev banka altın fiyatlarının tepe yapacağı seviyeyi açıkladı. Rakamı duyan kuyumcuya koşuyor! O tarihten önce alan şanslı.

DEV BANKADAN REKOR ALTIN TAHMİNİ

Dünyanın en büyük özel bankası olan UBS, yıl sonu altın öngörüsünü güncelledi. Altın ve gümüş fiyatlarındaki sert düşüşleri göz ününe alan banka analistleri bekledikleri yeni rakamı açıkladı. Uzmanlar düşüşlerin altında Fed’in yüksek faiz politikasını bir süre daha sert şekilde devam ettireceği yönünde oluşan tahminlerinin olduğunu ifade ediyorlar.

Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024) Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024)

RAKAMI DUYAN KUYUMCUYA KOŞUYOR

Banka son olarak, bir ons altının yıl sonu fiyat beklentisini 1950 dolardan 1850 dolara düşürdüğünü açıkladı. Banka, haziran 2024 dönemi için daha önceden yaptığı 2100 dolarlık tahmini de 1950’ye düşürdü. Bu durumun gram altına da negatif yönlü yansıması bekleniyor. Ons altının uzun vadede 1900'lü seviyelerde kalacak olması gram altındaki hareketin yatay seviyede olacağı anlamına geliyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi