AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un resmi mal bildiriminde iddia edilen eksikliklerle ilgili açıklama geldi. Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel, kardeşinin mal varlığında yer alması gereken ancak yazılmayan hisseleri paylaştı.

Altınok'un mal bildiriminde çoğunluğunun dede ve babadan miras kaldığını belirten Altınel, babalarının Türkiye'ye pek çok ünlü markayı getiren bir isim olduğunu ve zengin bir miras bıraktığını ifade etti. Altınel, 11 kardeş olduklarını ve babalarının vefatından sonra mirasın dağıtıldığını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İstanbulluları CHP'nin Saraçhane'deki Eğitim Mitingi'ne Davet Etti CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İstanbulluları CHP'nin Saraçhane'deki Eğitim Mitingi'ne Davet Etti

Altınel, ayrıca kendisine de büyük bir miras kaldığını belirtti ve bu mirasın büyük bir kısmının Turgut Altınok'un üzerine yapıldığını söyledi. Ancak mal varlığında eksikler olduğunu ve bunların da babadan kalan kooperatif hisseleri gibi unsurlar olduğunu dile getirdi. Bu eksikliklerin intibak ettirilmediğini ve dolayısıyla resmi bildirimde yer almadığını belirtti.

Ayrıca Altınel, Turgut Altınok'un kendi mal varlığını inşaat projeleri gibi yöntemlerle değerlendirdiğini ve bu nedenle resmi bildirimde yer almayan ek hisselerin olduğunu belirtti. Altınel, ailelerinin zenginliğinin dede ve babadan geldiğini ve bu durumu insanlara doğru şekilde anlatamadıklarını ifade etti.

Kaynak: Birgün