Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait işletmede 14 Ekim 2022'de yaşanan ve 43 madencinin ölümüne yol açan faciaya ilişkin yargılama süreci devam ediyor. 7'si tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada altıncı oturum gerçekleştirildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve kabul edilen 195 sayfalık iddianame, Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalarda ele alınıyor.

Duruşmalara, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, faciada hayatını kaybedenlerin aileleri ve taraf avukatları katılıyor. Güvenlik önlemleri kapsamında adliye içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

İmamoğlu Fransa Ziyaretinde Paris Belediye Başkanı Hidalgo'yu Ziyaret Etti İmamoğlu Fransa Ziyaretinde Paris Belediye Başkanı Hidalgo'yu Ziyaret Etti

Duruşmalarda tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra müştekilerin ifadeleri alınmış, çeşitli tanıklar dinlenmişti.

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, patlamaya ilişkin TTK eski Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile eski Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla soruşturma izni verdi.

Hazırlanan iddianame, Amasra Cumhuriyet Savcılığı tarafından Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulacak. Mahkeme, iddianamenin mevcut yargılama dosyasına eklenip eklenmeyeceğine karar verecek.

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sürecin toplum hafızasından silinmemesi için gerekli adımların atılacağını ve davayı yakından takip edeceklerini ifade etti.

Kaynak: karar