"Amasya Merkezli FETÖ Operasyonunda 3 İlde 5 Şüpheli Gözaltına Alındı

Türkiye genelinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen "Kıskaç Operasyonları" çerçevesinde Amasya merkezli 3 ilde 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM ve TEM ekiplerinin koordinasyonunda gerçekleşen operasyonlar, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün il yapılanması, finansal faaliyetleri, gizli konaklama yerlerine yönelikti. Aynı zamanda, yurtdışına kaçma girişimlerinde bulunan, örgüte yardım eden, ByLock kullanıcısı veya örgüt üyeliği şüphesi bulunan kişilere yönelik de gerççekleştirildi.

Operasyonlar 77 ilde eş zamanlı olarak icra edildi ve Amasya merkezi ile birlikte Çorum ve Yozgat illerinde de şüpheliler yakalandı. Gözaltına alınan kişilerin kimlikleri şu şekildedir: F.A, F.Ç, S.A.V, H.Y, ve A.K.T.

Gaziantep'te Çıkan Silahlı Kavga Sonucu 5 Kişi Yaralandı Gaziantep'te Çıkan Silahlı Kavga Sonucu 5 Kişi Yaralandı

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürdürülmektedir."(sondakika)

Editör: Haber Merkezi